Groesbeekse Boys - Rhode: 3-1

Eerste overwinning voor Groesbeekse Boys  

 

Op eigen sportpark Breedeweg wist Groesbeekse Boys afgelopen zondag de eerste overwinning van het seizoen te behalen tegen Rhode. Na een 0-1 achterstand bij rust toonde het team uit Breedeweg veerkracht. In de tweede helft werd het goede spel van de Boys in doelpunten uitgedrukt. Eindstand: 3-1. Door de overwinning is Groesbeekse Boys opgeklommen naar een plaats in de middengroep. 

 

In de beginfase hadden de bezoekers uit Sint Oedenrode een licht veldoverwicht. Na tien minuten voetballen resulteerde dit in het eerste doelpunt van de middag. De directe vrije trap van Simon van de Weetering veranderde via de muur van richting en rolde tergend langzaam onhoudbaar voor Groesbeekse Boys doelman Mike Verriet in de uiterste hoek. In het vervolg van de eerste helft groeide de Boys in de wedstrijd. Voor het rustsignaal resulteerde dit in de eerste Groesbeekse kansen. Stan Janssen (kopbal) en Ruben de Bruin (schot van afstand) zagen de Rhode doelman redding brengen op hun inzetten. 

 

In de tweede helft ging Groesbeekse Boys verder met waar ze in de eerste helft mee geëindigd waren. Na tien minuten voetballen scoorde Stan Janssen de gelijkmaker vanuit een scrimmage. Daarna bleef Groesbeekse Boys het spel dicteren. Een kwartier voor het eindsignaal was Stan Janssen dicht bij zijn tweede treffer. Hij wist een voorzet van Luuk Langeveld net niet binnen te glijden. Tien minuten later was het wel raak voor hem. Nu schoot hij een voorzet van Luuk Langeveld wel binnen. Dezelfde Luuk Langeveld had de wedstrijd daarna op slot kunnen gooien. Na een fraai hakballetje van Noek Beers miste hij vrij voor de Thode doelman. In de laatste minuut van de wedstrijd bezorgde Luuk Langeveld vanaf de flank de bal bij Noek Beers welke hard in de bovenhoek binnen schoot. 

 

Zondag 6 november speelt Groesbeekse Boys de uitwedstrijd tegen Schijndel. De wedstrijd begint om 14.00 uur. 

Opstelling Groesbeekse Boys 

Mike Verriet; Jorn vd Horst, Rens Hubers, Glenn Wijnhoven, Timo Phillipsen; Ruben de Bruin (Dirk Janssen), Devin Jacobs, Jan van Hoof (Luuk Langeveld); Stan Janssen (Jorg Janssen), Bram de Bruin (Milan Wolters), Noek Beers.