Groesbeekse Boys - Sparta '25: 1-2

Groesbeekse Boys onderuit tegen koploper 

 

Het is Groesbeekse Boys afgelopen zondag niet gelukt om van koploper Sparta '25 te winnen. In een gelijk opgaande wedstrijd verzuimde het team uit Breedeweg de spaarzame kansen tot doelpunten om te zetten terwijl defensieve slordigheden aanleiding vormden voor de tegentreffers. Aan het eind van de wedstrijd op sportpark Breedeweg stond de 1-2 stand op het bord. 

 

Na tien minuten voetballen was de eerste kans voor Boys aanvaller Noek Beers. Vanuit de draai schoot hij net naast. Tien minuten later volgde weer een goede kans voor Groesbeekse Boys. Ruben de Bruin stond aan het einde van een mooie aanval over de linkerflank. Noek Beers schoot van dichtbij zijn voorzet naast. Na vijfentwintig minuten voetballen was het aan de andere kant wel raak bij de eerste kans van Sparta '25. Freek Schoones strafte slordig Groesbeeks balverlies genadeloos af. Op slag van rust verdubbelde Michiel Koot vanuit het niets de marge voor de bezoekers uit Beek en Donk.  

 

Bij het begin van de tweede helft leek Sparta '25 de marge verder te vergroten. Toch wisten Rick van Heijnsbergen (bal op lat) en Mike Jansen (van dichtbij over) niet te scoren. Stan Janssen deed dat aan de andere zijde beter. Na een kwartier voetballen werd hij in de diepte vrijgespeeld waarna hij de doelman omspeelde en beheerst de 1-2 binnenschoof. Vijf minuten later kreeg Groesbeekse Boys een kans om op gelijke hoogte te komen. De kopbal van Stan Janssen werd van de doellijn gehaald waarna ook de rebound van Milan Wolters nog net geblokt kon worden. In het restant van de wedstrijd wist Groesbeekse Boys de gasten niet meer onder druk te zetten. 

 

Zondag 12 maart gaat Groesbeekse Boys bij nummer twee van de ranglijst DAW Schaijk op bezoek. De wedstrijd in Schaijk begint om 14.30 uur.  

 

Mike Verriet; Dirk Janssen (Milan Wolters), Rens Hubers (Mark Thijssen), Glenn Wijnhoven, Ruben de Bruin; Jorn vd Horst, Devin Jacobs, Jan van Hoof; Luuk Langeveld (Sander de Bruin), Stan Janssen, Noek Beers.