Groesbeekse Boys - Volkel: 2-1

Groesbeekse Boys wint eindelijk weer 

 

Groesbeekse Boys heeft de eerste overwinning van voetbaljaargang 2023 binnen weten te slepen. Na een slechte eerste helft werd in het tweede bedrijf veel strijd geleverd en de 0-1 achterstand op RKSV Volkel omgezet naar een 2-1 overwinning. Door de overwinning houdt Groesbeekse Boys een kleine kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen.   

 

Zoals in veel wedstrijden had Groesbeekse Boys in de openingsfase veel balbezit. Na vijf minuten voetballen resulteerde dat in een eerste kans voor Stan Janssen. Hij zag zijn schot eindigen op de Volkel doelman. Vanuit het niets scoorde Bram van de Logt een kwartier later namens de gasten. Volkel beperkte zich daarna op verdedigen van de voorsprong. Groesbeekse Boys lukte het niet om in het restant van de wedstrijd om door de defensie van de gasten te breken.  

De tweede helft vertoonde een ander beeld. Groesbeekse Boys leverde veel strijd en zocht vol de aanval. Na vijf minuten lukte Luuk Langeveld het om van dichtbij een voorzet binnen te tikken. Daarna ging de strijd op en neer. Mike Verriet hield Groesbeekse Boys op de been en Stan Janssen lukte het twee keer niet om tot score te komen. In de slotminuut werd Noek Beers in het strafschopgebied onderuitgehaald en was hij het zelf die de toegekende strafschop binnenschoot.  

 

Ondanks de overwinning staat Groesbeekse Boys nog altijd op de laatste plaats van de ranglijst. Toch zijn er kansen rechtstreekse degradatie te ontlopen. Zondag 23 april dient de eerste kans zich aan. Groesbeekse Boys gaat dan bij Prinses Irene op bezoek. De wedstrijd in Nistelrode begint om 14.30 uur. 

 

Opstelling Groesbeekse Boys: 

Mike Verriet; Rens Hubers (Milan Wolters), Glenn Wijnhoven, Jorn vd Horst, Ruben de Bruin; Niek Eeren, Jan van Hoof (Sander de Bruin); Luuk Langeveld, Stan Janssen, Noek Beers.