Groesbeekse Boys - Eendracht '30: 2-3

Afgelopen zondag stond voor Groesbeekse Boys de derby tegen Eendracht '30 op de agenda. Op eigen sportpark ging Groesbeekse Boys net 2-3 onderuit. Met nog een wedstrijd te spelen lijkt Groesbeekse Boys niet meer aan rechtstreekse degradatie te ontkomen.

Groesbeekse Boys begon de degradatiekraker met veel inzet. Dit resulteerde al snel in resultaat. Stan Janssen werd rand strafschopgebied vrijgespeeld en schoot hard binnen. Deze 1-0 voorsprong was van korte duur. Enkele minuten later was het Tim van Ooijen die een afgeslagen bal fraai binnenschoot. Gedurende de eerste helft golfde het spel op en neer. Devin Jacobs zag zijn schot op de vuisten van Eendracht doelman Pim van Limbeek eindigen. Aan de andere kant verdween een volley van Daley Hoogakker maar net over het doel. Een kopbal van Noek Beers ging rakelings over en Luuk Langeveld zag zijn inzet gestopt worden door de Eendracht doelman. Toch ging Groesbeekse Boys met een 2-1 voorsprong rusten. Devin Jacobs zag zijn harde schot in de benedenhoek binnen gaan.

Na rust herstelde Eendracht de achterstand snel. Tim van Ooijen schoot een vrije trap rechtstreeks binnen. Enkele minuten later zorgde hij met zijn derde treffer voor de 2-3 stand. In het restant van de wedstrijd probeerde Groesbeekse Boys de achterstand weg te werken. Daarbij ontbrak het aan geluk. Milan Wolters zag zijn pegel eindigen op de doelman en even later eindigde zijn inzet op de lat. De mee naar voren getogen Rens Hubers kwam net tekort om binnen te schieten en Stan Janssen zag zijn schot op de lat eindigen.

Door dit verlies blijft Groesbeekse Boys op de voorlaatste plaats staan waardoor rechtstreekse degradatie volgt. Alleen bij grote winst en verlies van directe concurent Heeswijk volgende speelronde maakt Groesbeekse Boys nog aanspraak op nacompetitie om degradatie te ontlopen.

Groesbeekse Boys speelt zondag 21 mei de laatste wedstrijd van het seizoen in Overloon tegen SSS '18. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.