Volkel 1
0
0

Promotie naar de tweede klasse

In een spannende finale werd uiteindelijk met 4-2 van Melderslo gewonnen. Na een snelle tegentreffer stond Groesbeekse Boys nog voor rust met 3-1 voor (doelpunten van Bram de Bruin, Stand Janssen en Gijs Muskens). In de tweede helft kwam Melderslo vanuit een penalty tot 3-2 terug. Doelman Mike Verriet hield deze stand met enkele fraaie reddingen op het scorebord. In de slotseconde verloste Tim Poelen met zijn treffer de vele meegereisde toeschouwers van alle spaning. Na afloop werd er natuurlijk volop feest gevierd. Eerst in Boekel en later op ons eigen sportpark Breedeweg.

Jorn van der Horst speler van het seizoen

Na afloop van de laatste competitiewedstrijd van Groesbeekse Boys werd Jorn van der Horst uitgeroepen tot speler van het jaar. Jorn heeft als speler uit de jeugd van Groesbeekse Boys de overstap naar de selectie gemaakt. Nu is hij alweer enkele jaren een waardevolle speler voor het eerste elftal. Op meerdere posities in de verdediging en het middenveld is hij inzetbaar. Als rechterverdediger is hij dit seizoen een zeer stabiele factor voor het elftal gebleken. Reden voor de vaste supporters om voor hem als speler van het seizoen te kiezen.

De verdediging van Groesbeekse Boys blijkt dit succesvolle seizoen van grote waarde geweest te zijn. Ook centrale verdediger Rens Hubers is al jaren een vaste kracht van het eerste elftal en werd door de supporters als tweede verkozen. Derde werd centrale middenvelder Jan van Hoof. In zijn debuutjaar bij Groesbeekse Boys ontwikkelde hij zich tot een belangrijke schakel tussen verdediging en aanval.

Groesbeekse Boys - Vitesse '08: 6-1

Spannend competitieslot volgt voor Groesbeekse Boys

Groesbeekse Boys wist afgelopen zaterdag eenvoudig met Vitesse '08 af te rekenen. Op sportpark Breedeweg zagen de vele toeschouwers het team uit Breedeweg met 6-1 winnen. Ook concurrent om het kampioenschap Boekel Sport wist dit weekend een overwinning binnen te halen. Groesbeekse Boys heeft nu twee punten voorsprong op het team uit Boekel maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Op de slotdag van de competitie, tweede Pinksterdag maandag 6 juni, wordt de strijd om het kampioenschap in de derde klasse D beslist.

Direct vanaf de aftrap was het zaterdagavond raak. Vanuit een scrimmage voor het doel scoorde Gijs Müskens zijn eerste treffer van de avond. Hoewel Groesbeekse Boys een veldoverwicht had kwamen de bezoekers uit Gennep in de eerste helft ook enkele malen gevaarlijk voor het doel van de thuisclub. Met name Thymo Zeelen had zijn vizier niet op scherp staan of vond doelman Mike Verriet op zijn pad. Voor rust wist Stan Janssen, na een steekpass van Devin Jacobs en op aangeven van Gijs Müskens, wel nog twee keer te scoren voor Groesbeekse Boys.

Glenn Wijnhoven scoorde in de tweede helft uit een vrije trap. Vitesse had daarna diverse kansen om iets terug te doen. Een kopbal van Gijs Giebels eindigde op de paal en Mike Verriet stopte de penalty van Bjorn Hendriks. Uiteindelijk lukte het Gijs Giebels toch om de eretreffer op het scorebord te brengen. In het restant van de wedstrijd scoorden Gijs Müskens en Stan Janssen, op aangeven van Aron Klaassen beiden nog een keer voor Groesbeekse Boys.

Aankomend weekend is Groesbeekse Boys vrij. Concurrent Boekel Sport speelt dan de uitwedstrijd tegen Excellent. Maandag 6 juni speelt Groesbeekse Boys op sportpark Breedeweg tegen Ysselsteyn de laatste wedstrijd van het seizoen. Ook Boekel sport speelt de laatste wedstrijd thuis tegen Vitesse '08. Beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur.

Opstelling Groesbeekse Boys:

Mike Verriet; Jorn van der Horst, Rens Hubers, Glenn Wijnhoven (Dirk Janssen), Timo Philipsen; Ruben de Bruin (Niels Rutten), Devin Jacobs (Teun Cillessen), Jan van Hoof; Gijs Müskens (Aron Klaassen), Tim Poelen (Kas Janssen), Stan Janssen.

Hapse Boys - Groesbeekse Boys: 1-3

Groesbeekse Boys pakt koppositie

Groesbeekse Boys moest afgelopen zondag in Haps aantreden tegen de plaatselijke boys. Na een moeilijke eerste helft werd de 1-3 winst in de tweede helft veiliggesteld. Omdat de twee concurrenten om het kampioenschap in een onderling duel niet verder kwamen dan een 0-0 gelijkspel heeft de formatie uit Breedeweg nu de kopposite overgenomen.

Laagvlieger Hapse Boys heeft een goede reeks wedstrijden gespeeld waarbij ze diverse wedstrijdpunten binnengehaald hebben. Dit bleek ook in de eerste helft waarin ze het de Groesbeekse gasten moeilijk wisten te maken. Op slag van rust scoorde de thuisploeg waarmee ze met een 0-1 voorsprong de rust in gingen. In de tweede helft volgde een spannende strijd waar beide teams op zoek gingen naar de overwinning. Nadat enkele kansen onbenut bleven was het uiteindelijk Devin Jacobs die namens Groesbeekse Boys een vrije trap binnenschoot. Tien minuten later werd Stan Janssen in het strafschopgebied onderuitgehaald en was het opnieuw Devin Jacobs die de toegekende strafschop wist te benutten. Hapse Boys ging daarna op zoek naar de gelijkmaker maar vonden doelman Mike Verriet op hun weg. In blessuretijd maakte invaller Teun Kersten aan alle onzekerheid een einde door van afstand raak te schieten.

Groesbeekse Boys heeft nog twee thuiswedstrijden te gaan in deze competitie. Zaterdag 21 mei is de eerste. Op sportpark Breedeweg wordt dan om 18.00 uur afgetrapt tegen Vitesse '08 uit Gennep. De laatste wedstrijd van het seizoen is tweede Pinksterdag maandag 6 juni tegen Ysselsteyn. De twee concurrenten om het kampioenschap Boekel Sport en Melderslo spelen ieder nog drie wedstrijden.

Mike Verriet; Jorn van der Horst, Teun Cillessen, Glen Wijnhoven, Timo Philipsen; Ruben de Bruin (Pieter Hermsen), Devin Jacobs, Jan van Hoof; Gijs Müskens (Sam Bach), Tim Poelen (Teun Kersten), Stan Janssen.

Germania - Groesbeekse Boys: 1-6

Groesbeekse Boys wint van Germania

Groesbeekse Boys heeft de wedstrijd tegen Germania met 1-6 gewonnen. Daarmee heeft de ploeg uit Breedeweg dit seizoen alle vier de Groesbeekse derby's winnend afgesloten. Door de winst blijft Groesbeekse Boys met drie punten achterstand direct in het spoor van de twee koplopers. Germania blijft op de laatste plaats steken.

Op een zonnig en goed bezocht sportpark Noord liet Groesbeekse Boys vanaf het beginsignaal zien dat het voor de winst naar de Stekkenberg was gekomen. Na vijf minuten voetballen speelde Jan van Hoof zich vrij en schoot de 0-1 binnen. Vijf minuten later werd Tim Poelen de diepte ingestuurd en ook hij wist doelman Tom Verbeet te passeren. Hoewel de geel-zwarte formatie een duidelijk veldoverwicht had wist het in de eerste helft niet meer tot scoren te komen.

Direct na de thee was het wel raak. Stan Janssen schoot de bal hard in de bovenhoek. Germania deed daarop iets terug. David McLaugin opende vanaf links waarop Maurice Evers de 1-3 binnenschoot. Groesbeekse Boys liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Gijs Müskens bracht met twee doelpunten binnen enkele minuten de stand op 1-5. Tussendoor bracht Boys doelman Mike Verriet redding op een hard schot van Marciano de Zeeuw. Jan van Hoof tenslotte scoorde zijn tweede treffer van de middag en zette daarmee de 1-6 eindstand op het scorebord.

Groesbeekse Boys speelt aanstaande donderdag 12 mei op sportpark Breedeweg tegen Excellent. De aftrap is om 20.00 uur. Daarna speelt Groesbeekse Boys zondag 15 mei de uitwedstrijd tegen Hapse Boys. De wedstrijd in Haps begint om 14.30 uur.

Mike Verriet; Jorn van der Horst, Rens Hubers (Teun Cillessen), Glen Wijnhoven, Timo Philipsen; Ruben de Bruin (Gijs Müskens), Devin Jacobs, Jan van Hoof (Pieter Hermsen); Bram de Bruin, Tim Poelen (Teun Kersten), Stan Janssen.