Volkel - Groesbeekse Boys: 1-3

Groesbeekse Boys wist de uitwedstrijd tegen koploper Volkel met 1-3 te winnen. Hierdoor is het team uit Breedeweg samen met EGS '20 naar de koppositie van de ranglijst opgeschoven. Het vertoonde spel geeft vertrouwen om na de winterstop een goed vervolg aan de competitie te geven.

In de openingsfase zagen de vele meegereisde supporters dat Groesbeekse Boys het lastig had met het spel van tegenstander Volkel en de harde wind. De gastheren hanteerden veelvuldig de 'lange bal' waar de Boys verdediging het moeilijk mee had. Na twintig minuten voetballen keek Groesbeekse Boys dan ook tegen een 1-0 achterstand aan en was het aan doelman Mike Verriet te danken dat de 2-0 niet op het scorebord verscheen. Stan Janssen wist aan de andere kant twee kansen niet in een doelpunt om te zetten.

De tweede helft vertoonde een ander beeld. Een tactische omzetting en veel inzet van de spelers zorgden ervoor dat Groesbeekse Boys een veldoverwicht kreeg. Vrij snel na de thee zorgde Martijn Thijssen met een kopbal uit een vrije trap voor de gelijkmaker. Na een uur voetballen kwam Groesbeekse Boys verdient op voorsprong. Devin Jacobs schoot een vrije trap binnen. In het restant van de wedstrijd kwam de voorsprong niet in gevaar en in de slotfase zorgde Stand Janssen na een goede aanval voor de 1-3 eindstand.

Voor Groesbeekse Boys is de winterstop aangebroken. De eerstvolgende wedstrijd staat 21 januari op de speelkalender. Dan wacht in Venhorst de wedstrijd tegen de plaatselijke sportclub.