11
11

Groesbeekse Boys - SSS '18: 1-1

Groesbeekse Boys pakt punt tegen SSS '18

Groesbeekse Boys aan de laatste thuiswedstrijd van 2022 tegen SSS '18 een punt overgehouden. Lang keek het team uit Breedeweg tegen een 0-1 achterstand aan. De gasten uit overloon verzuimden in de tweede helft ruim afstand te nemen van de ploeg uit Breedeweg. Vlak voor het eindsignaal scoorde Stan Janssen de gelijkmaker waarmee Groesbeekse Boys onverwacht nog een punt in Groesbeek wist te houden. Door het gelijkspel wijzigt er in de ranglijst niets. Groesbeekse Boys gaat de winterstop in als nummer laatst van de ranglijst en heeft een achterstand van acht punten op de koploper.

De eerste fase van de wedstrijd stond voor beide teams in het teken van aftasten. Pas na twintig minuten voetballen ontstond een eerste kans. Andrii Martynov schoot de bal maar net over. Direct daarop werd een kopbal van Rens Hubers van de doellijn gehaald. Het was Andrii Martynov vervolgens die vanuit een voorzet de 0-1 binnen schoot. Voor rust was de voor Noek Beers ingevallen Milan Wolters dicht bij de gelijkmaker. Eerst zag hij zijn schot net voorlangs gaan. Even later kwam hij net te laat om een voorzet binnen te tikken.

Na rust waren de gasten uit Overloon duidelijk de bovenliggende partij. Willem Verstraaten en Rik Groot misten grote mogelijkheden om van dichtbij de stand op 0-2 te brengen. En in het vervolg bracht Groesbeekse Boys doelman knap redding op inzetten van Koen Voesten en Koen van Bree. Waar niemand nog geloofde in een resultaat voor Groesbeekse Boys dacht Stan Janssen daar anders over. Vlak voor het eindsignaal kwam hij na een doorgekopte bal vrij voor SSS '18 doelman Sjoerd Cornelissen. Dit buitenkansje liet hij niet onbenut en werd 1-1 eindstand van de wedstrijd.

Groesbeekse Boys heeft nu ruim de tijd om zich op te laden voor de tweede seizoenshelft. Zondag 5 februari wordt de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen Olympia '18.

Opstelling Groesbeekse Boys

Mike Verriet; Timo Phillipsen, Rens Hubers, Glenn Wijnhoven, Dirk Janssen (Sander de Bruin); Jorn vd Horst, Devin Jacobs, Jan van Hoof; Stan Janssen, Luuk Langeveld (Niek Eeren), Noek Beers (Milan Wolters).

Eendracht '30 - Groesbeekse Boys: 2-2

Weer gelijkspel voor Groesbeekse Boys

Groesbeekse Boys speeld afgelopen zondag in Mook de derby tegen Eendracht '30. Beide ploegen lieten elkaar voetballen waardoor een leuke wedstrijd ontstond. Eindstand 2-2 al zat daar voor de ploeg uit Breedeweg meer. Ondanks het punt dat aan deze ontmoeting overgehouden werd zakt Groesbeekse Boys naar de laatste plaats op de ranglijst. Toch geeft het vertoonde spel vertrouwen dat de geel-zwarte formatie gaat klimmen in deze spannende competitie waar de nummer een slechts acht punten voorstaat op nummer laatst.

Op een koud sportpark Maasvallei zagen de vele meegereisde Groesbeekse Boys supporters een boeiende wedstrijd waarbij de Boys een licht veldoverwicht hadden. Jan van Hoof had het geluk niet aan zijn zijde en zag zijn inzet via lat en paal uit het doel verdwijnen. Even dacht Groesbeekse Boys een penalty te krijgen toen Glenn Wijnhoven in het strafschopgebied gevloerd werd. De scheidsrechter dacht daar anders over. De Boys verdediging kwam in het eerste bedrijf nauwelijks in de problemen.

Na een moeizame start in de tweede helft pakte Groesbeekse Boys de strijd goed op. Dit leverde kleine kansen op voor Noek Beers en Stan Janssen. Na ruim een uur voetballen was het Noek Beers die de 0-1 stand op het scorebord wist te brengen. Twee minuten later echter werd de stand door Daley Hoogakker alweer gelijkgetrokken vanuit een penalty. Groesbeekse Boys toonde veerkracht en via een goede aanval scoorde Luuk Langeveld 1-2. Kansen op het vergroten van de voorsprong waren daarna niet aan Stan Janssen, Noek Beers en Devin Jacobs besteed. Onnodig balverlies leverde Eendracht een counter op welke door Lars Koopmans koelbloedig werd afgerond. Ondanks dat Eendracht speler Aron Schnorrenberg na zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten lukte het Groesbeekse Boys niet om een overwinning mee naar Groesbeek te nemen. Milan Wolters was nog dicht bij een treffer maar zag zijn poging net over gaan.

Zondag 11 december speelt Groesbeekse Boys de laatste competitiewedstrijd van 2022. Op eigen sportpark komt SSS '18 op bezoek. Deze ploeg heeft vier punten meer dan Groesbeekse Boys. Alle reden dus om voor de volle winst te gaan. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Voor aanvang van de wedstrijd is er een techniektraining voor de jeugd tot en met 14 jaar waaraan naast Groesbeekse Boys leden ook jeugd die geen lid is kan meedoen. De instuif begint om 12.00 uur en eindigt om 13.15 uur. Aanmelden kan via jeugd@groesbeekseboys.nl. Na afloop van de wedstrijd sluiten we de eerste helft van de competitie af. In de kantine zorgt DJ Mark Gewoon Gezellig voor de sfeer en is de trekking van de verjaardagsloterij.

Mike Verriet; Ruben de Bruin (Timo Phillipsen), Rens Hubers, Glenn Wijnhoven, Dirk Janssen; Jorn vd Horst (Milan Wolters), Devin Jacobs, Jan van Hoof; Stan Janssen, Luuk Langeveld, Noek Beers.

Groesbeekse Boys- Prinses Irene: 3-0

Eindelijk weer winst voor Groesbeekse Boys

Groesbeekse Boys heeft de tweede overwinning van dit seizoen binnen weten te slepen. Op eigen veld werd verdiend met 3-0 van Prinses Irene gewonnen. Eindelijk weer een overwinning maar desondanks blijft het team uit Breedeweg in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeren.

In de openingsfase waren het de gasten uit Nistelrode die overhand hadden. Dit resulteerde in een openingstreffer welke wegens buitenspel afgekeurd werd. Na een kwartier voetballen kwam Groesbeekse Boys beter in de wedstrijd. In die fase creëerde Groesbeekse Boys ook de eerste kansen. Noek Beers kopte van dichtbij een voorzet van Luuk Langeveld over. Kort daarop eindigde een kopbal van Devin Jacobs op de lat en werd een doelpunt van Rens Hubers wegens buitenspel afgekeurd. Voor rust kwam Groesbeekse Boys toch nog op voorsprong. Stan Janssen werd door Glenn Wijnhoven vrijgespeeld waarna hij koelbloedig binnen schoot.

Na rust volgde eenzelfde spelbeeld. Twee ploegen die aanvallend voetbalden waarbij Groesbeekse Boys meer energie uitstraalde. Prinses Irene had in de openingsfase het geluk niet aan hun zijde. Uit een corner eindigde de bal op de paal. Aan de andere kant was Groesbeekse Boys effectiever en was het Stan Janssen die een kwartier voor het einde van de wedstrijd met een schot in de verre hoek zijn tweede van de middag binnen wist te schieten. In het restant van de wedstrijd gingen de gasten op zoek naar meer. Dit leverde de Groesbeekse aanvallers meer ruimte op. Milan Wolters profiteerde daar op een goede manier van waarna zijn voorzet Sander de Bruin bereikte. Laatstgenoemde zorgde voor de bevrijdende 3-0.

Zondag 4 december wacht voor Groesbeekse Boys de derby tegen Eendracht '30. De wedstrijd in Mook begint om 14.00 uur.

Mike Verriet; Ruben de Bruin, Rens Hubers (Niek Eeren), Glenn Wijnhoven, Dirk Janssen (Timo Phillipsen); Jorn vd Horst, Devin Jacobs, Jan van Hoof; Stan Janssen (Milan Wolters), Luuk Langeveld (Sander de Bruin), Noek Beers.

Volkel - Groesbeekse Boys: 2-0

Groesbeekse Boys verliest van Volkel

Groesbeekse Boys is niet in staat gebleken van nummer laatst Volkel te winnen. Na een slechte eerste helft pakte Groesbeekse Boys de tweede helft goed op. Toch liep de formatie uit Breedeweg een kwartier voor het einde tegen een tegendoelpunt op. In een ultieme poging dit te herstellen viel de beslissende 2-0 aan het eind van de wedstrijd. Door deze verliesbeurt zakt Groesbeekse Boys naar de voorlaatste plaats op de ranglijst.

In de eerste helft zagen de meegereisde trouwe Groesbeekse Boys supporters hun team niet best spelen. De thuisclub had het initiatief en enkele goede mogelijkheden om tot scoren te komen. Het was aan Groesbeekse Boys doelman Mike Verriet te danken dat de rust met een 0-0 stand bereikt werd. Na rust kwam Groesbeekse Boys beter uit de kleedkamer. Er werd meer initiatief genomen en met aanvallend voetbal het doel van de tegenstander gezocht. Dit leverde een goede mogelijkheid op voor Noek Beers maar zijn schot ging net over. Tegenstander Volkel profiteerde van Groesbeeks balverlies op het middenveld. De goed uitgevoerde counter kon alleen met een overtreding binnen het strafschopgebied gestopt worden waarna vanaf de penaltystip raak geschoten werd. In het restant van de wedstrijd probeerde Groesbeekse Boys de stand recht te trekken en nam daarbij veel risico. In de slotminuut van de wedstrijd liep Groesbeekse Boys daarbij opnieuw tegen een counter op waardoor 2-0 de eindstand werd.

Zondag 27 november heeft Groesbeekse Boys een nieuwe kans om te klimmen op de ranglijst. Tegenstander op sportpark Breedeweg is dan nummer vijf van de ranglijst Prinses Irene uit Nistelrode. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur.

Mike Verriet; Jorn vd Horst, Rens Hubers, Glenn Wijnhoven, Timo Phillipsen (Milan Wolters); Ruben de Bruin (Dirk Janssen), Devin Jacobs, Jan van Hoof; Stan Janssen, Luuk Langeveld (Jorg Janssen), Noek Beers.

Groesbeekse Boys - Boekel Sport: 2-4

Afgelopen seizoen waren Groesbeekse Boys en Boekel Sport elkaars concurrenten in de titelstrijd. Uiteindelijk promoveerden beide teams uit de derde klasse en spelen ze nu in de tweede klasse. Waar Groesbeekse Boys vorig seizoen de thuiswedstrijd overtuigend wist te winnen waren de gastheren deze editie de terechte winnaar. Eindstand 2-4.

Groesbeekse Boys begon goed aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Luuk Langeveld. Hij zag zijn schot in het zijnet eindigen. Na ruim een uur voetballen werden de gasten uit Boekel sterker. Het was Groesbeekse Boys doelman Mike Verriet welke voor het eerste reddend moest optreden. Enkele minuten later werd hij echter verslagen door Merijn van Haandel. Daarna golfde het spel op en neer. Groesbeekse Boys kwam in die fase langszij. Na een voorzet van Luuk Langeveld wist Milan Wolters van dichtbij binnen te schieten. Toch keek Groesbeekse Boys nog voor rust tegen een 1-3 achterstand aan. Het counterende Boekel Sport scoorde twee keer door Tim Schuijers.

In de tweede helft was Groesbeekse Boys niet in staat om de gasten onder druk te zetten. Boekel Sport verdedigde gegroepeerd en de Groesbeekse aanvallers lukte het niet om hier doorheen te komen. Vijf minuten voor het eindsignaal kwam de 2-3 enigszins uit de lucht vallen. Een voorzet van Glenn Wijnhoven werd door Stan Janssen binnengekopt. Waar de Groesbeekse supporters hoopten op nog een doelpunt werd de hoop op een beter resultaat snel om zeep geholpen. Een verdedigende fout werd door Tim Schuijers vakkundig afgestraft.

Zondag 20 november gaat Groesbeekse Boys op bezoek bij nummer laatst van de ranglijst Volkel. Hopelijk lukt het dan om drie punten mee naar Groesbeek te nemen. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Mike Verriet; Jorn vd Horst, Rens Hubers, Glenn Wijnhoven, Timo Phillipsen (Dirk Janssen); Ruben de Bruin, Devin Jacobs (Niek Eeren), Jan van Hoof; Stan Janssen, Luuk Langeveld (Noek Beers), Milan Wolters.