Bas Hendriks nieuwe trainer

Bas Hendriks wordt met ingang van het aankomende seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Groesbeekse Boys. Hij volgt Michel Houterman op die na één seizoen afscheid neemt. Met het aantrekken van Bas Hendriks (42) haalt Groesbeekse Boys een ervaren trainer binnen die volgens de voetbaltechnische commissie zeer goed bij de visie van Groesbeekse Boys past.
 
Als voetballer is Bas Hendriks bij diverse verenigingen in de regio actief geweest. Hij is als jeugdspeler gestart bij SCP waarna de overstap naar de voetbalschool van NEC volgde. Dit resulteerde uiteindelijk in enkele invalbeurten in de hoofdmacht van de Nijmeegse profclub. Daarna vervolgde hij zijn carriere bij onder meer SCH, DIO '30 en Rood Wit. Wegens blessureleed stopte hij op 31 jarige leeftijd met voetbal waarna zijn trainersloopbaan bij DVSG begon. Na drie jaar Oranje Blauw volgde de overgang naar sv Ooij waar hij inmiddels aan het zevende seizoen bezig is. Eénmaal volgde met deze club promotie, vorig seizoen werd het kampioenschap aan het einde van het seizoen verspeeld.

 
Groesbeekse Boys streeft naar herkenbaarheid en doorstroming van spelers uit de eigen jeugdopleiding naar de selectie elftallen. Bas Hendriks, die op een steenworp afstand van sportpark Breedeweg woont, lijkt de aangewezen persoon om daar invulling aan te geven. Met zijn ervaring als speler en trainer moet het mogelijk zijn om het niveau van de huidige selectie naar een hoger plan te brengen.