Groesbeekse Boys - Festilent: 2-3

Groesbeekse Boys heeft een gevoelige nederlaag tegen Festilent geleden. Na een snelle voorsprong ging het team op eigen sportpark Breedeweg met 2-3 ten onder. Door de nederlaag is Groesbeekse Boys naar de vierde plaats gezakt en loopt het zeven punten achter op koploper Quick '88.

Groesbeekse Boys ging flitsend van start. Al na 20 seconden kwam de 1-0 voorsprong op het scorebord. Milan Wolters schoot een voorzet van Tim Poelen binnen. Geleidelijk werd Festilent gevaarlijker. Stijn van Hout kopte van dichtbij over en Mike Verriet bracht redding op een inzet van Hidde van Dongen. Uiteindelijk was het Teun Cornelisssen die met een kopbal de stand op gelijke hoogte wist te brengen. Na deze gelijkmaker omspeelde Milan Wolters Festilent goalie Nick van de Horst maar zag hij zijn inzet van de doellijn gehaald worden. Aan de andere kant was het Hidde van Dongen die profiteerde van slordig Groesbeeks balverlies (1-2). Voor rust was Daan Wijnhoven met een kopbal nog dicht bij de gelijkmaker.

Enkele omzettingen leverden Groesbeekse Boys aan het begin van de tweede helft meer voorwaartse druk op. Noek Beers kopte een voorzet van Luuk Langeveld fraai binnen. Waar de Groesbeekse supporters hoopten op meer kwamen zij bedrogen uit. Noek Beers zag nog wel een schot naast gaan maar daarna was het Pepijn Schonenberg die aan de andere kant van afstand de 2-3 in de touwen schoot. Groesbeekse Boys probeerde de gelijkmaker te forceren maar wist het de gasten uit Zeeland niet meer lastig te maken.

Zondag 10 maart speelt Groesbeekse Boys de uitwedstrijd tegen Vianen Vooruit. De wedstrijd in Vianen begint om 14.30 uur.