Groesbeekse Boys - Heijen: 4-2

Groesbeekse Boys heeft de eerste overwinning van dit seizoen te pakken. De wedstrijd vorige week tegen SCE werd verloren. Nu werd op eigen sportpark met 4-2 van Heijen gewonnen.

De eerste kans vroeg in de wedstrijd was voor Heijen maar de inzet verdween net voorlangs het Groesbeekse doel. Daarna nam Groesbeekse Boys het heft in handen wat resulteerde in een 2-0 voorsprong. Eerst schoot Noek Beers een afgeslagen corner binnen. Even later kopte Luuk Langeveld een afgemeten voorzet van Tim Poelen via de paal raak. Een kwartier voor de rust gaf Heijen een eerste signaal af zich niet zomaar bij deze situatie neer te leggen. Groesbeekse Boys doelman Mike Verriet bracht knap redding. Toch kwam Heijen voor rust nog terug in de wedstrijd toen Bas Janssen de bal van dichtbij binnentikte.

Vroeg in het tweede bedrijf was het weer aan Mike Verriet te danken dat de gasten niet tot scoren kwamen. Tien minuten was de Groesbeekse goalie toch ook verslagen. Na slap Groesbeeks verdedigen krulde Guus Hawinkels de bal fraai in het doel. Heijen had daarna mogelijkheden om de derde treffer op het scorebord te brengen. Het zag echter een doelpunt afgekeurd worden en Tijn Wabeke de bal net naast te schieten. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd waarin Groesbeekse Boys toesloeg. Stan Janssen schoot vanaf rand strafschotgebied hard diagonaal binnen en Noek Beers scoorde zijn tweede van de middag door een voorzet van Tim Poelen binnen te schieten.

Door de overwinning is Groesbeekse Boys naar de middenmoot opgeschoven. Zondag 8 oktober staat voor Groesbeekse Boys de uitwedstrijd tegen Festilent op het programma. De wedstrijd in Zeeland begint om 14.30 uur.