Groesbeekse Boys 1

Groesbeekse Boys - HVV Helmond: 2-5

Groesbeekse Boys heeft de nacompetitiewedstrijd tegen HVV Helmond met 2-5 verloren. Daarmee is het seizoen 2023-2024 ten einde gekomen en spelen de Boys volgend seizoen weer in de derde klasse.

Gedurende de hele wedstrijd domineerde de bezoekers uit Helmond de wedstrijd. De eerste treffer na een kwartier voetballen ontstond na een verdedigende fout waardoor Sharif Lopez Garrido doelman Mike Verriet wist te verschalken. Even daarvoor had Yassir Javouani al verzuimd de score te openen en kort na de openingstreffer schoot hij van dichtbij weer naast. Tom Hertogs deed het even later beter en was de Groesbeekse verdediging te slim af (0-2). Mike Verriet bracht kort daarop redding op een bekeken schot van dezelfde Hertogs. Op slag van rust leek Groesbeekse Boys de enige kans in een aansluitingstreffer om te zetten maar Devin Jacobs zag zijn lob op de paal eindigen.

Aan het begin van de tweede helft probeerde Groesbeekse Boys meer druk naar voren te zetten. Toch waren het de bezoekers die de wedstrijd naar zich toe wisten te trekken en door treffers van Romano Schalks enSharif Lopez Garrido op 0-4 kwamen. Een kwartier voor het einde kwam Groesbeekse Boys door een treffer van Martijn Thijssen op 1-4 en kreeg het enige hoop om nog een goed resultaat neer te zetten. Nadat Yassir Javouani weer een grote kans om zeep geholpen had wist hij uiteindelijk wel de 1-5 te scoren. In het restant van de wedstrijd zag Noek Beers zijn pegel op de lat eindigen en bracht Luuk Langeveld de 2-5 eindstand op het scorebord.