Krayenhoff - Groesbeekse Boys: 2-4

Groesbeekse Boys bereikt nacompetitie

Door de wedstrijd tegen Krayenhoff met 2-4 winnend af te sluiten heeft Groesbeekse Boys zich geplaatst voor de nacompetitie. De derde periodetitel werd binnengehaald en de tweede plaats in de nacompetitie definitief vastgehouden. Door dit resultaat speelt Groesbeekse Boys zondag 2 juni de eerste wedstrijd in de nacompetitie op eigen sportpark Breedeweg. De tegenstander wordt na de laatste speelronde volgend weekend bekend.

Groesbeekse Boys begon slap aan de wedstrijd in Nijmegen en keek na twintig minuten voetballen tegen een 1-0 achterstand aan. Daarop nam de geel-zwarte formatie meer het initiatief wat enkele kansen en de gelijkmaker opleverde. Noek Beers zag zijn inzet op de paal eindigen en Stan Janssen was alert om de terugkerende bal binnen te schieten. Luuk Langeveld en Devin Jacobs zagen de Nijmeegse doelman redding brengen op hun doelpogingen. Toch was het Krayenhoff dat op slag van rust weer op voorsprong kwam door een schot dat van richting veranderd werd.

Ook in het begin van de tweede helft was Groesbeekse Boys niet helemaal bij de les. Pas nadat een Nijmeegs doelpunt wegens buitenspel afgekeurd werd kwamen de Boys op dreef. Noek Beers verscheen vrij voor de Krayenhoff doelman en werkte de gelijkmaker binnen. Daarna had Groesbeekse Boys een duidelijk veldoverwicht en creëerde veel kansen. Stan Janssen zag zijn doelpunt wegens hands afgekeurd worden. In het restant van de wedstrijd nam Groesbeekse Boys ruim afstand van Krayenhoff. Stan Janssen en Milan Wolters scoorden beiden op aangeven van Luuk Langeveld.

Zondag 26 mei speelt Groesbeekse Boys de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Op sportpark Breedeweg komt Venhorst op bezoek. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Na afloop van de wedstrijd wordt de speler van het jaar bekend gemaakt en met de supporters vooruitgekeken op de nacompetitie die volgt.